A fost creata de finlandezi in urma cu 2000 de ani in urma, fiind din ce in ce mai utilizata in zilele noastre, proprietatile ei fiind remarcabile. In acelasi timp este o metoda de relaxare dar si una de eliminare a kilogramelor in plus, ajutand la formarea unei bariere protectoare impotriva bolilor.

O sedinta  presupune cam 3 sederi in cabina, fiecare cu o durata de aproximativ 10 minute, crescand treptat temperatura.

Recomandari:

Pot merge la sauna atat barbatii cat si femeile. Se recomanda 30 de minute de sauna de 3 ori pe saptamana.

Efectele saunei:

In faza de caldura are loc relaxarea musculara si psihica, eliminarea rezidurilor, normalizarea presiunii arteriale dar si o acumulare de caldura in corp.

In faza de recire se normalizeaza temperatura corpului, favorizand lucrul vaselor sanguine periferice, are loc saturatia de oxigen a sangelui, iar efectul psihic de racire ajutand la stimulare.

O sedinta completa de sauna ajuta la: curatarea pilelii si stimularea regenerarii celulare, lucru cardiac si de adaptare circulatore, fortificarea sistemului imunitar, stimularea sistemului hipofizo-suprarenal, modificarea starii vegetative cu senzatie generala de buna dispozitie.

Beneficiile saunei

Transpiratia produsa de baia de aburi elimina toxinele din organism, porii sunt dilatati si astfel peelingul efectuat imediat dupa sauna este mai eficient, curatand in profunzime pielea.

Caldura degajata relaxeaza muschii si, urmata de masaj, sauna poate avea efecte umitoare asupra intregului corp.

Prin transpiratie se elimina reziduurile din organism asigurandu-i o buna functionare. Cu cat consumati mai multe lichide pe timpul sedintei de sauna, cu atat veti transpire mai mult si astfel vor fi eliminate mai multe toxine. Caldura aplicata si transpiratia favorizeaza eliminarea intre 70-75% apa si intre 15-30% grasimi si substante toxice din corp. Dupa 3 luni de sauna se pot pierde intre 3-5 kilograme, efectul fiind mai mare daca este combinta cu sedinte de msaj.

In perioada in care mergeti la sauna este foarte important sa consumati lichide, fructe si legume care contin o cantitate ridicata de apa, pentru a evita deshidratarea.

Just 4 Women va poate ajuta in alegerea celui mai potrivit program de slabit!

Va asteptam in salonul nostrum din str. Voronet, nr 3, Bloc D4, Scara 2, Parter, Sector 3, Bucuresti. Telefon: 0737.242.942/ 0737.361.333 sau 0748.677.074

.....................................

Leave a Reply