Terapia geotermala este o terapie prin masaj foarte cautata datorita efectului de relaxare profunda si starii generale de bine pe care o resimte clientul, este o noutate in domeniul tratamantelor si masajelor antistres. Combinat cu masajul manual, pietrele vulcanice pot avea rezultate spectaculoase reintinerind si fortificand organismul.
Masaj cu roci vulcanice sau Hot Stone Massage, avand denumirea stiintifica de terapie geotermala, este una dintre tehnicile terapeutice foarte vechi folosite in detoxifiere, relaxare si echilibrare energetica a fiintei umane, a carui origini se regasesc in majoritatea civilizatiilor sub diverse forme. Datorita efectelor deosebite obtinute prin aceasta terapie, a inceput sa fie foarte solicitata in saloanele de infrumusetare din intreaga lume. Spre deosebire de masajul clasic la masajul cu roci vulcanice, masajul nu se realizeaza doar cu mainile, ci se foloseste si un set de roci vulcanice, de culoare gri inchis sau negru, de diferite marimi, cu o suprafata foarte fina ce sunt incalzite intr-un dispozitiv special pana ajung la o anumita temperatura. Aceasta temperatura nu produce arsuri sau senzatii neplacute, ci doar va va provoca furnicaturi si senzatii placute in tot corpul.
Tehnica de masaj cu pietre vulcanice combina mai multe terapii cum ar fi Hidroterapia, Aromoterapia (in sala de masaj si pe pietrele folosite se aplica uleiuri esentiale aromatizante) si Termoterapia (terapia geotermala), folosind caldura aplicarii pietrelor, facand tratamentul mult mai relaxant, mai placut si mai benefic, Cristaloterapia prin folosirea si a anumitor cristale si pietre semipretioase. Masajul cu pietre poate fi aplicat unei singure parti a trupului sau poate fi aplicat succesiv intregului organism. El poate ameliora leziuni cum sunt cele articulare, poate inlatura stresul, imbunatateste circulatia sau poate fi folosit in managementul durerii.Pietrele calde au ca efect cresterea circulatiei sanguine iar pietrele reci o reduc.Masajul cu pietre calde incalzeste pielea astfel permitand mai bine absorbitia uleiului esential folosit in timpul masajului in piele, incalzeste si pregateste mult mai bine musculatura astfel permitand maseurului sa lucreze sistemului musculator la un nivel mult mai profund.Unul dintre cele mai importante beneficii ale masajului cu roci vulcanice il reprezinta termoterapia, ce actioneaza in mai multe moduri asupra organismului: imbunatateste circulatia locala, imbunatateste circulatia sangelui prin tesuturi favorizand transportul de toxine din aria respectiva.
Terapia cu roci vulcanice calde se bazeaza pe existenta pe corpul uman a unor canale energetice
numite meridiane si a unor centri energetici numiti chakra, din care cele sapte principale se
gasesc pe linia mediana a corpului, de-a lungul coloanei vertebrale si sunt conectate cu anumite
organe si functii ale corpului. La incheierea sedintei de masaj cu pietre vulcanice este necesar
sa se bea multa apa pentru a reface cantitatea de lichide si saruri pierduta prin
transpiratie.
O sedinta de masaj cu roci vulcanice calde, dureaza in total 1 ora si jumatate, din care circa o
ora si 20 minute masajul propriu-zis si 10 minute pregatirea clientului, a salii de masaj, a
pietrelor si a dispozitivelor folosite. Clientul poate ramane in pozitia culcata inca un sfert
de ora dupa incheierea masajului, pentru a desavarsi relaxarea.
Efectele benefice ale masajului cu pietre calde:
Efecte secundare in folosire pietrelor calde:
Contraindicatii ale masajului cu pietre calde: