Masajul de drenaj limfatic este o forma de masaj ce stimuleaza sistemul limfatic prin miscari  blande. Masajul ritmic usor incurajeaza sistemul limfatic sa elimine reziduurile metabolice, fluidele in exces si bacteriile. Sistemul limfatic are o mare importanta in buna functionare a organismului nostru, in conditiile in care acesta nu ar functiona cum trebuie, organismul uman ar cadea mult mai usor prada infectiilor de tot felul. Drenajul limfatic combinat cu electrostimularea contribuie la micsorarea circumferintei si diminuarea celulitei (dreanjul limfatic fiind numit si “moartea celulitei).

Sedintele de drenaj limfatic au rol foarte important in procesul de slabire, astfel drenajul se efectueaza prin presiuni usoare care actioneaza asupra lanturilor de ganglioni limfatici. Avand o gama larga de indicatii, masajul de drenaj limfatic este recomandat pentru reducerea celulitei, a depunerilor de grasime si a celulitei, detoxifierea organismului, reducerea edemelor (si la femei insarcinate) si stimularea sistemului imunitar.

Drenajul limfatic defectuos si reducerea circulatiei sangelui duce la acumulari de grasime, pierderea elasticitatii tesutului conjunctiv, la aparitia imperfectiunilor si denivelarilor pielii. Unul din rolurile sistemului limfatic este acela de a curata organismul de toxine si deseuri metabolice. In schimb, o circulatie limfatica si sanguina deficitara duce la cresterea acumularii de lichide in stratul superficial al grasimii situate sub tegument si la acumularea de toxine in interiorul celulelor grase.
Din arderea diverselor alimente consumate rezulta si toxine si radicali liberi care se acumuleaza in cantitate mare in adipocite (celule grase), daca circulatia limfatica nu este corespunzatoare, si produc incarcarea cu lichide a acestor celule si umflarea lor. Radicalii liberi, ataca tesutul conjunctiv provocand alterarea si schimbarea structurii tesutului conjunctiv subcutanat, afectand astfel stratul superficial al pielii.

Procedeul de realizare al masajului de drenaj limfatic consta intr-un preso-masaj, prin care se actioneaza asupra lantului de ganglioni limfatici. Sedintele de drenaj limfatic ajuta astfel la eliberarea limfei, fenomen care favorizeaza procesul de slabire. Odata topite grasimile acumulate prin sedintele de electrostimulare, este nevoie de o sedinta de drenaj limfatic pentru eliminarea acestora si a toxinelor eliberate. Procedeul se recomanda de asemenea persoanelor cu retentie de apa, precum si persoanelor care nu au rezultate bune in curele de slabire.

Efectele sunt numeroase si includ beneficii generale aduse sistemului nervos si sistemului muscular. Este o metoda de detoxifiere a organismului, de accelerare a vindecarii corpului si de stimulare a sistemului imunitar, de reducere a edemelor., stimuleaza microcirculatia si relaxeaza.

Masajul limfatic este contraindicat celor ce sufera de astm bronsic sau orice inflamatie acuta cu bacterii, virusi sau alergeni, eczeme, tuberculoza, hipertiroidism, tumori maligne, insuficienta cardiaca, probleme cardiace majore, tromboza si flebita.