Bambusul reprezinta pentru asiatici o planta exceptionala ce stimuleaza fericirea, sanatatea, linistea si alinarea, fiind considerata planta care ofera tineretea vesnica, forta si prosperitate.

O data cu dezvoltarea turismului si datorita faptului ca tot mai multi clienti au experimentat in Asia diverse metode de masaj si tratamente spa, la cererea clientilor aceste tehnici au fost adoptatea si in Romania.

Lemnul provenit de la acesta planta este uscat si supus unor tehnici de finisare, care il fac mult mai rezistent si neted. Tijele sunt asemanatoare trestiei dar au o circumferinta mai mare fiind, mai suple si de mai multe marimi, in funtie de zona masata.


Se folosesc 3 tipuri de bete: batul lung pentru spate, batele medii pentru picioare, brate, abdomen si fese, iar betele mici pentru talpi si fata, masajul se poate realiza pe tot corpul sau doar pe o anumita zona in funtie de necesitatea clientului.

Se pot efectua 2 tipuri de masaj cu ajutorul betele de bambus si anume de relaxare sau anticelulitic.Pentru oricare tip de masaj se unge cu ulei zona ce urmeaza sa fie masata, se face o netezire a pielii si o usoara incalzire a muschilor, apoi cu ajutorul batului se executa o tehnica diferita de masajul clasic si anume miscari de rotire, alumecare sau miscari rulate, realizate din incheietura mainii. In cazul masajului de relaxare miscarile sunt lente, fara ritm alert si variaza in functie de creativitatea terapeutului sau de zonele pe care se insista.  Pentru masajul anticelulitic miscarile sunt mai intense, mai ferme, de rotire asemenea miscarilor folosite la “ ïntins foile de placinte”.

Masajul cu bete de bambus este o metoda exotica de relaxare, revitalizare si remodelare corporala. Fiind dintr-un material pe cat de flexibil pe atat de ferm si usor de manipulat, tijele de bambus aduc multe beneficii corpului si anume: ajuta la combaterea celulitei, redarea elasticitatii pielii, tonifica musculatura, ofera fermitate feselor, stimuleaza sistemul limfatic si circulatia sanguina, energizeaza si detoxifieaza tot organismul, ajuta la modelarea armonica a corpului, alunga starea de oboseala, detensioneaza musculatura, readucand o senzatie de bine si de echilibru.


Pentru masajul anticelulitic sunt recomandate 2-3 sedinte pe saptamana, fiind o recomandare generala in cazului acestui tip de masaj, cu o alimentatie adecvata,preferabil  de la o luna pana la 3 luni, pentru rezultate bune. Din cauza miscarilor dinamice si vioaie indicat este ca o sedinta sa nu depaseasca 30 de minute. La cel de relaxare o sedinta poate dura intre 50-60 de minute, atat cat doreste fiecare client.

In cazul masajului cu bete de bambus anticelulitic se pune accept pe zona feselor, coapse abdomen si brate, cel de relaxare se realizeaza pe tot corpul, inclusv talpi si fata.

Datorita stresului si factorilor de mediu, masajul cu bete de bambus reprezinta un plus de bine adus corpului , echilibrand perfect atat psihicul cat si sufletul.

Fiind o metoda usoara si placuta de remodelare si relaxare, eliminanduse mult mai repede nodulii celulitici, rezultatele fiind vizibile imediat, mult mai eficient decat masajul traditional, acest tip de masaj il recomandam atat femeilor cat si barbatilor. Tin sa mentionez ca acest tip de masaj nu este indicat femeilor insarcinate, mamici care alapteaza, persoanelor cu boli de piele,varice sau vase sparte.

Terapeutii salonului Just4Women va poate ajuta in alegerea celui mai potrivit program de relaxare si remodelare!

Va asteptam in salonul nostru din str. Voronet, nr 3, Bloc D4, Scara 2, Parter, Sector 3, Bucuresti. Telefon: 0737.242.942/ 0737.361.333/ 0748.677.074

.....................................

Leave a Reply